onsdag 31 januari 2018

Avsnitt 25 - Nytt rum, nya lögner

Ni kan lyssna på avsnittet här - Avsnitt 25 - Nytt rum, nya lögner

Kolonilivet är inte bara plantering, det är även möblering. Stora rummet i Tösatorpet är nymålat. Gamla inventarier skall ut och nya soffor skall monteras. Men har man ingen bruksanvisning till möbeln, så får man ljuga ihop den. Gärna med halvbra dialekt.

Kolonilivet är inte bara plantering, det är även möblering. Stora rummet i Tösatorpet är nymålat. Gamla inventarier skall ut och nya soffor skall monteras. Men har man ingen bruksanvisning till möbeln, så får man ljuga ihop den. Gärna med halvbra dialek

I avsnittet Röja under Rhododendron hittade vi en pizzaugnsliknande grej under rhododendronen och vi kunde inte förstå vad det kunde vara. Det var en gjuten liten ugnsliknande sak. Men nu har vi äntligen fått reda på vad det är för någonting. En underbar man vid namn Alf kom förbi och hälsade på och berättade för oss att det är en liten mini jordkällare som man använde som kyl förr i tiden. Vi fick också se att flera andra kolonistugor hade en liknande jordkällare. Deras hade dock både ventil, hyllor och dörr. Vår är i nuläget tom. Men i något avsnitt längre fram ska vi rusta upp vår. Så här ser den ut för er som glömt av. 


Men för att återgår till insidan av Tösatorpet. Allt är färdigmålat och fixat så nu var det dags att börja möblera. Vi har köpt en väldigt fin gjutjärnssäng som efter lite trixande fick sin plats på ena sidan av vardagsrummet. Det är mer som en dagbädd än en säng och kommer nog fungera som soffa mer än dagbädd. Men snygg blev den! Lite kuddar och filtar så blir det perfekt! En matta fick också komma på plats. Svarta ryamattor kanske inte andas 1800-tal precis. Men nu fick det bli såhär och det blev bra.


Efter ett evigt letande av skruvar och verktyg började vi med andra sidan av rummet. Som fick bli någon form av sitthörna. Vi behöll hörnskåpet, korgstolarna, bordet och gungstolen. Vi kommer säkert byta ut sittpuffarna på alla stolar men vi har inte bestämt vilken i vilken färg än. En till matta fick också komma på plats! 


Nu är första rummet klart vilket känns väldigt kul. Nu tar vi en liten paus i från heminredningen och kommer fortsätta ute bland björkar och enar. Vi kommer gräva land och beskära buskar. Ses i nästa avsnitt! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar