onsdag 24 januari 2018

Avsnitt 24 - Trädgårdsmästare och diarréfärgade soffor


Stora rummet i Tösatorpet skall målas klart men först måste bäddsoffan på något sätt stånkas ut. Per sliter med brasan och Anna avslöjar vad hon gillar minst med sitt yrkesval.


Det är mörkt, väldigt mörkt. Att inte ha någon elektricitet är svårare och tråkigare än man tror. Allt blir svårt. Att måla blir svårt. Att bära ut soffor blir svår. Att ta kort blir svårt. Men som tur var har Per köpt någon sorts stavlampa på batteri som han hänger upp i taket och även går in i med jämna mellanrum. Så lite ljus har vi allt. Vi börjar med att skruva isär bäddsoffan (eller rättare sagt Anna skruvar och Per försöker få upp eld, som vanligt) som är helt enorm och som vi ska ge bort till Östhjälpen. Ni ser ju själva att soffan inte direkt har en smickrande färg. 


Vi fortsätter att måla i Tösatorpet och pratar yrkesval. Målningen går framåt och det blir så snyggt. Inte riktigt som vi tänkt från början men ändå helt perfekt. Det har kommit en ny dagbädd i gjutjärn och nya svarta mattor. Det som är kvar att måla är alla lister i vitt bara. Per berättar också om hur och varför han köpte den lilla stugan.


Här kommer ett litet schema för när man beskär fruktträd!

Feb-Mars (knopparna på träden får inte ha svällt upp)
Päronträd
Äppelträd
Plommonträd

JAS (Juli,Augusti, September)

Päronträd
Äppelträd
Plommonträd
Körsbärsträd







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar