onsdag 7 februari 2018

Avsnitt 26 - En skållad hippie

Ni kan lyssna på avsnittet här - Avsnitt 26 - En skållad hippie


Kolonisterna lämnar det varma Tösatorpet och beger sig ut i februarisnön. Anna har sågat sig i tummen. Igen. Det blir Per som får klippa den gamla paradisbusken. Men först måste han hitta den.


Vintern har tyvärr kommit tillbaka till kolonin. Vi trodde att våren var på väg men den ångrade sig. Det är svinkallt både i och utanför kolonin så vi kan lika gärna vara utomhus och fixa och dona. Nu under vinter/vår/vårvinter/vinter/vår kan man beskära sina buskar och träd. Prydnadsbuskar och fruktträd (förutom körsbär) kan man beskära nu. Vi har en lite risig Paradisbuske som står mitt i vårt blivande grönsaksland. Den ska få stå kvar, men den ska klippas in och klippas ur. 



Vår fina lilla Paradisbuske ser inte ut som ett paradis just nu. Men den kommer! Vi lovar! När man föryngringsbeskär prydnadsbuskar ska man gallra ut dem från basen. De tjockaste grenarna sågar man av längst ner vid basen. Man tar kanske en tredjedel av de grövsta grenarna med två till tre års mellanrum. I podden går vi igenom exakt hur vi beskär busken.


Och om ni inte vill vänta på att få reda på hur en paradisbuske ser ut när den blommar så har ni en fin bild från Annas trädgård här!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar