söndag 17 december 2017

Avsnitt 17 - Klimathot, yxa, bromsrör

Här kan ni lyssna på avsnittet: Avsnitt 17 - Klimathot, yxa, bromsrör

Okej, detta avsnittet blir lite konstigt. Man kan tydligen inte bara börja filma mitt i en poddinspelning utan att det stängs av. Men hur ska man veta det? Per har köpt en yxa och den fungerar inte som vi tänkt oss. Eller så är det bara vi som inte kan använda en yxa helt enkelt. Det ni inte fick höra i podcasten var att vi röjde undan en massa sly vid bäckens början. Inloppet till bäcken är helt igensatt av stenar, rötter och annat bös. Vi har ju som sagt en del vattenproblem på kolonin. 



Sen pratar vi lite klimathot. Kan ni tänka er att medeltemperaturen har ökat nästan tio grader på hundra år. Inte konstigt att kolonin svämmar över. Inte konstigt att folk frös och svalt ihjäl då heller. Det är nästan lite läskigt när man tänker på det. Eller när man är förvånad att det faktiskt är snö i december istället för regn. 


I inloppet till bäcken hittade vi även en konstig järngrej. Per tror att den är i guld, kvarglömd och nergrävd som ett större sparkapital. Anna tror dock det är en konstig järngrej bara. Vad tror ni? Om den är i guld ska vi köpa en egen minigrävare! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar