onsdag 20 december 2017

Avsnitt 18 - Trollskog, granris och fyrfotade djur


Ni kan lyssna på avsnittet här  Avsnitt 18 - Trollskog, granris och fyrfotade djur

Vi lämnar Amerikakolonin för att leta granris i skogen. Julen står för dörren och vi behöver material till våra julkransar. Det är en tidig, snöig morgon och Anna tar med Per till hemliga trollskogar. Per vill helst gärna åka till Jeriko men där finns inte lika bra granris. 





Vi kom fram till den hemliga trollskogen i Jonsered, fast i Lerums kommun. Man måste alltid fråga markägaren om lov innan man hämtar granris eller granar i skogen. Man måste också vara försiktig. Klipp av med en sekatör eller en grensåg för att göra så lite skada som möjligt på träden och skogen. Om det är möjligt så tar man redan granris som sågats ner istället för att ta ner nya grenar. Och ta bara det som du kommer att använda. 


Det finns också en hemlig liten väg, om går till vänster om en gran och höger om en sten så kommer man ner till åbäcken och den riktiga trollskogen. Det är så vackert där att man smäller av. Speciellt nu med all snö. Där finns också de små microgranar som Anna brukar ha att julpynta med. 



En liten microgran fick följa med hem och en hel del granris. Per är inte fullt övertygad om att det kommer bli några julkransar av vårt ris vi samlat ihop men det kommer det garanterat att bli. Men mer om det i nästa avsnitt!




1 kommentar:

  1. Lycka till med julpyntandet, Per! Du har ju många hemma,som kan hjälpa till!
    Ullamamman.

    SvaraRadera