söndag 8 april 2018

Avsnitt 34 - Den humana Oxfilén

Ni kan lyssna på avsnittet här. Avsnitt 34 - Den humana Oxfilén


Solen lyser åter över Amerika och våren är nära, denna gången är den faktiskt det på riktigt! Vi bestämmer oss för att ta tag i den satans Spirean som tar över våra liv och tankebanor. Denna gången utan varken röjsåg eller häcksax. 


Bakom spirean döljer det sig två grindstolpar, det hade varit kul att någon gång sätta dit en vacker gammal trägrind. De leder ut mot stora vägen i Amerika, där man kör upp till stugorna på berget. Dom är ju inte så höga, så det kanske har suttit någon stolpe eller något på... vem vet.


Spirean har spridit sig enormt och vi klipper och klipper. Det kommer bli en rejäl majbrasa tillslut! Det man egentligen måste göra för att få bort den helt är att gräva upp rötterna. Nu har vi cirka 200 kvm spirea, plus i bäcken. Så det tänker vi inte göra. 


Vi tänker istället trötta ut den genom att klippa av alla skotten som syns till våren och sen fortsätta med det tills den inte skjuter mer skott. Det tar ett tag. Men det är ett giftfritt sätt att få bort den utan att gräva upp halva lotten. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar